سیمای ریحانه پیامبر در آئینه شفاف محمّد(ص)
سیمای ریحانه پیامبر در آئینه شفاف محمّد(ص)
از پیامبر گرامی روایت شده است:
«انّ اللّه جعل علیآ و زوجته وابتاء ه حجج اللّه علی خلقه و هم ابواب العلم فی امّتی من اهتدی بهم هدی الی صراط مستقیم »
خدای فرزانه،علی (ع) وهمتای ارجمند او و فرزندانش را حجت های خویش بر مردم برگزیده ،آنان دروازه های دانش در میان جامعه من هستند؛از این رو هر کس به آنان تمسّک جوید، به راه راست و رستگاری راه یافته است.
ابونعیم از پیامبر اکرم (ص) نقل می کند که روی به یارانش کرد و فرمود« ما خیر لالنّساء» چه چیزی برای زنان از همه بهتر است؟ یاران ندانستند در جواب چه بگویند علی (ع) به سوی فاطمه (س) آمد و این مطب را به اطلاع او رسانید. بانوی اسلام فرمود: چرا نگفتی «خیر لهنّ ان لا یرین الرّجال و لا یرونهنّ» از همه بهتر این است که نه آنها مردان بیگانه را ببینند و نه مردان بیگانه آنها را.
علی (ع) بازگشت و این پاسخ را به پیامبر اکرم (ص) عرض کرد. پیامبر (ص) فرمود: « من علّمک هذا؟» چه کسی این پاسخ را به تو آموخت؟ عرض کرد: فاطمه (س) فرمود: « انّها بضعة منّی » او پاره وجود من است.
این حدیث پیامبر (ص) بیانگر این واقعیت است که منظور از بضعة تنها پاره تن و جسم نیست بلکه فاطمه (س) پاره ای از روح پیامبر (ص) و علم و دانش و اخلاق و ایمان و فضیلت او نیز بود و پرتوی از آن خورشید و شعله ای از مشکوة محسوب می شد.
پیامبر گرامی حضرت زهرا (س) را بانوی گیتی خوانده و فرمود فاطمه جان آیا دوست نداری سرور زنان گیتی باشی پرسید پدر جان مگر مریم سرور زنان جهان نیست فرمود او سرور زنان عصر خویش و تو سرور زنان عصرها و نسل ها هستی گرامی دخترم به خدا سوگند تو را به همسری بزرگ مردی در آوردم که سالار این جهان و آن جهان است همچنین پیامبر (ص) حضرت زهرا (س) معیار سنجش حق و باطل معرفی می کند وی می فرماید فاطمه جان خداوند از ناخشودی تو از فرد و جامعه و نظام و عملی ناخوشنود می گردد و از خشنودی و رضایت تو خشنود، و نیز فرمود فاطمه پاره تن من است هر کس او را به خشم بیاورد مرا خشمگین ساخته است.
حضرت زهرا (س) در آینه امیرالمومنین علی (ع)
حضرت زهرا (س) بهترین یار حضرت علی (ع) بود او برترین همسر و همکار و مشاور و معاون و شریک زندگی در راه هدف های والا و خداپسندانه و توحیدی است.
امام علی (ع) در پاسخ پیامبر (ص) که پرسید علی جان همسرت را چگونه یافتی عرضه داشت بهترین یاور در اطاعت خداوند، آنگاه پیامبر (ص) از فاطمه (س) در باره علی (ع) پرسید آن حضرت در پاسخ عرضه داشت او را بهترین شوهر یافتم سپس پیامبر (ص) در حق آن گوهر پاک دعا نمود و در ضمن دعا عرض کرد پروردگارا به فرزندان این دو برکت ده و آنان را از پیشنوایان جامعه قرار ده.
حضرت علی (ع) بارها فرمودند به خدا سوگند من در زندگی خود با ریحانه پیامبر (ص) هرگز او را به خشم نیاوردم و او را به کاری که برایش خوشایند نبود نخواندم تا او جهان را بدرود گفت و مرا در فراق خویش گرفتار ساخت و آن عزیز سفر کرده نیز مرا هرگز خشمگین نساخت و جز در انجام خواسته هایم نکوشید و با من هماره هماهنگ بود او به گونه ای بود که من هرگاه به او نگاه می کردم شکوه و عظمت و صفایش همه غم و اندوه را از دلم می زدود.